Solliciteren bij Conclusion

Sollicitatieprocedure

STAP 1 – GET THE BALL ROLLING

Enthousiast over een van onze vacatures?

Solliciteer dan direct via de vacature op een manier die bij jou past én die jij geschikt vindt voor de functie. Behoefte aan meer beleving bij de functie? Schroom niet om eerst eens even te praten met een van onze recruiters. Zij staan je graag te woord.

Solliciteer met jouw cv of Linkedin-profiel óf…… doe het anders!

Wij willen het jou zo makkelijk mogelijk maken dus wat ons betreft solliciteer je louter met jouw cv of Linkedin-profiel. We gaan er wel van uit dat je zelf goed in kunt schatten wanneer een motivatie wel degelijk iets toevoegt. Is het niet om met je hoofd boven het maaiveld uit te steken, dan wel omdat jij zoveel meer bent dan wij uit jouw cv kunnen opmaken. En laten we niet vergeten, met een motto als ‘dare to be different’, dagen we je natuurlijk uit om hier op jouw (authentieke) manier invulling aan te geven.

Zie je ons wel zitten als werkgever, maar staat er op dit moment geen passende vacature tussen?

Stuur ons een Open Sollicitatie of maak een Job Alert aan.

Wij streven ernaar om binnen vijf dagen te reageren op jouw sollicitatie. Duurt het je allemaal te lang? Trek de recruiter die álles over jouw vacature weet gerust aan zijn jasje. Bellen, mailen, appen, het kan allemaal.

STAP 2 – LET’S MEET!

Het eerste gesprek staat in het teken van kennismaken. In 90% van de gevallen heb je dit gesprek met een van onze recruiters en een vakinhoudelijke collega. Het is een conversatie om elkaar beter te leren kennen. Wat zijn jouw talenten en ambities? Wat vind jij belangrijk in een baan én in de rest van het leven? En niet onbelangrijk: wie zijn wij? Waar staan we voor en waar willen we samen met jou naar toe?

Na afloop van het eerste gesprek laten we jou zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent. Dit doen we altijd telefonisch. Wij hopen jou – of je nou wel of niet bij ons komt werken – iets mee te geven. Of het nou een kans, leermoment, boost of misschien een puzzelstukje is over wat je juist wel of niet ambieert als volgende carrièrestap.

STAP 3 – NOW WE’RE TALKING

Zijn we beiden nieuwsgierig naar meer?  Dan heb je een tweede gesprek met een van onze managers. Dit keer gaan we iets dieper in op jouw vaardigheden en expertise. Ook proberen we zo goed mogelijk aan te voelen of er een match is tussen jou en de rest van het team. Voel je vrij om ons in dit gesprek al jouw brandende vragen te stellen.

Als blijkt dat we echt voor elkaar willen gaan, doen wij jou binnen enkele dagen een voorstel. Zodra we hier allebei enthousiast over zijn, bieden we je een arbeidsovereenkomst aan. In de meeste gevallen gaan we het liefst direct over tot een vaste aanstelling, voor onbepaalde tijd.

By the way
Een referentiecheck of assessment is in sommige gevallen onderdeel van de procedure.

STAP 4 – LET’S CELEBRATE!

Deze stap spreekt voor zich! Het mag natuurlijk gevierd worden dat we samen gaan werken. Dit kan heel stilletjes en subtiel door onze blijdschap simpelweg te delen tijdens het tekenen van de arbeidsovereenkomst. We kunnen natuurlijk ook het glas heffen in onze heuse skybar tijdens de wekelijkse donderdagmiddagborrel op ons hoofkantoor in Utrecht :-)

  • Deel via